top of page

"Som barn tyckte jag om att bygga tittskåp av gamla skokartonger. Jag gjorde hål i locket och limmade på silkespapper i olika färger. Kartongen fyllde jag med olika teman. Det kunde bli till en lekplats, en trädgård eller ett möblerat rum. Jag kommer fortfarande ihåg känslan av att kunna konstruera en avskild värld som bara jag hade tillgång till.  Att få fram olika stämningar med färg och ljus.

 

Jag har fortfarande samma fascination för att bygga rum. Det är huvudtemat i mitt måleri. Jag vill skapa ljus, reflektioner, stillhet, förväntan. Mina verk fungerar som fönster mot en avskalad verklighet som jag har en längtan till att vara i. En verklighet som ofta inte finns. De är tolkningar av det jag har sett eller tror att jag har sett eller vill se. Ändå har jag har varit omsluten av varje rum, har utforskat det och upplevt ljuset, och är övertygad om att det har något att berätta.” 

 

I en värld präglad av ett överflöd av ljud, bilder och rörlighet vill jag utmana till att stanna upp, betrakta och reflektera. Vad berättar rummet? Vad berättar ljuset? Vad säger det om betraktaren? Välkommen in!

bottom of page